måndag 26 oktober 2015

Kladdmajor och en glad nyhet

Inte trodde jag väl i min vildaste fantasi att de där kladdmajorna skulle bli sådana storsäljare. Sommarmotiven har nu dock fått bytas ut mot passar-hela-året-motiv och det tar en liten stund att klura ut vilka motiv man tycker om och som kan passa. Nu har jag hittat några och provsytt och de har gått lika bra som sommarmotiven så det är bara att låta maskinen gå.









Denna blev till efter ett önskemål från en god vän som älskar humlor. Det är duktiga Ingrid Wester som stygnsatt den.


Måndag igen och då vill jag vara med och länka min blogg till bambisyr-evaj.blogspot.se och all den kreativiteten som finns där på Visa och berätta måndag. 

Och så den glada nyheten - JAG HAR FÅTT JOBB!!!!! 
Nu är äntligen mina dagar i syrummet räknade och jag ska få lära mig ett nytt jobb och få kollegor och en arbetsplats att tillhöra igen. Som jag saknat det. 
Må så gott!

måndag 19 oktober 2015

Smått och gott

Detta blir ett samlingsinlägg med sådant som är sytt efter hjärtats lust och beställningar. I syrummet skapas det veckans alla dagar och jag känner mig mycket nöjd över att ha detta som hobby.

Först ut har vi ett par förkläde - ett är beställt och ett är sytt av ett tyg som skrek åt mig att det ville bli ett förkläde. Och inte kan man säga emot ett tyg.

 Den som är uppmärksam kan se att det hänger ytterligare några förkläde under det här romantiska. Tänker att det är lika bra att sy upp några i lager när jag ändå är igång.


Detta är sytt av ett kraftigt tyg från Stoff o Stil och påminner om gammaldags murarkläder.


En jeansficka passade bra tycker jag.


Nu är det höst och kyligare och då är det ju dags att ta fram pyromanen i sig och börja elda i kaminer och pannor. Roligare att ha denna vid spisen än en burk med reklam från något av alla våra "gubbvaruhus", eller vad tycker du?


Och en tändare måste finnas nära till hands så man snabbt kan tända på.


Och så något för alla hundälskare. Hittade detta underbara gobelängtyg hos Ohlssons i Malmö. Fick bli till en framsida på en tygkasse.


Kan inte mycket om hundar men ser i alla fall att där finns en St Bernard och en Dalmatiner men ungefär där slutar mina kunskaper.


Snart kommer jag att börja bomba er med bilder på allt som jag just nu syr till jul. Ja ni läste rätt - jul. Det är ca 1,5 månad sedan jag började brodera tomtar och röda hjärtan. Det är ju trots allt inte så himla lång tid kvar.
Och så är det måndag och då vill man vara med och länka till bambisyr-evaj.blogspot.se och Visa och Berätta Måndag som hon har på sin blogg varje måndag. Må så gott!  




tisdag 13 oktober 2015

En tygdag

En tur till Malmö och några tygbutiker med en syvän är bästa sysselsättningen en regnig tisdag som denna.
Första stoppet blev Ohlssons tyger på Mobilia. Ett paradis! Det blev diverse gråa lapptäckestyger, en stuvbit av jeans till ett grytlappsprojekt, mönstrad, tvättad ull till en väst, tyg till förkläden och så några bitar till tygväskor.


Och vilken härlig knapphylla dom har. Fanns hur många fina som helst och jag hade gärna köpt några av varje men ett par hästar och får fick följa med hem.


Glada tyger - en liten butik på Södra Förstadsgatan - med ett fantastiskt utbud av "Indieninspirerade" tyger, band och glitter. Så olikt allt vi är vana vid.



Tyger i alla färger, mönster och kvaliteér.


Sista stoppet för dagen - Stoff o Stil. Köpte tyg till några tröjor och julförkläden och så lite roliga tillbehör som man alltid hittar där. 


Halloweenföberedelserna var i full gång.


Och det här söta spöket vill man snarare gosa med än springa ifrån. 



Helt slut efter en superdag bland trikå, taft och gobelänger. Nu tar jag kväll framför brasan. Må så gott!





måndag 5 oktober 2015

Ska vi ha kuddkrig?

Hösten är en tid när vi vill bona om i våra hem och göra det riktigt mysigt inför långa, mörka kvällar i soffan. Och vad passar då bättre än några nya kuddar?
Jag har hittat ett jättesnyggt grått linnetyg som blir riktigt snygga kuddar. Tycker jag i alla fall. Och några andra också för de som är på bilderna har redan blivit sålda (ingen är gladare än jag). Ni får kolla in bilderna och se om ni hittar någon ni gillar.

Hjärta i naturligt lammskinn


Vem vill inte vila en liten stund med örat på ett fårskinnshjärta?

Den där kärleken, den övervinner allt!!

Ny vecka och ny måndag och ny Visa och Berätta på bambisyr-evaj:s fina blogg. Måndagar är trevliga med all blogginspiration som finns där. Och just denna måndag är trevlig för mig av en helt annan orsak. Mer än så kan jag inte berätta nu, men det  kommer. Jag lovar. Vill bara be er att HÅLL ERA TUMMAR för mig idag. Må så gott!