onsdag 23 september 2015

Necessärkavalkad

Det är nog det bästa med den här hobbyn - att det inte finns några givna ramar eller mönster. Det är bara att gå lös med sax och tråd för glatta livet. Och häromdagen resulterade detta i en del necessärer. Så fort man sytt en klar så har man nästa på gång i huvudet, för när man rotar efter tyg till den första så hittar man en massa andra roliga tyger som kan passa. Ja ni kommer att se på bilderna vad jag menar. Så varsågoda!!

Här kan man inte ta fel på innehållet

Älskar dom här "blommorna"

Linne och vitt är SÅ snyggt

Utklippt av ett gammalt handbroderat lakan

En frodig dam är ALDRIG fel

Tassels som Maria Montazami säger. Lite bling piffar upp

Ja ni ser, den ene är inte den andre lik och det är det som är så roligt. Och på detta vis syr man förhoppningsvis så det ska passa många smaker. Må så gott!

måndag 21 september 2015

Änglar, visst finns dom

I alla fall på mina kuddar. Ett oerhört tidskrävande broderi men resultatet övervinner allt!!!
När man sen syr dem på linnetyg (absoluta favoritmaterialet) så har man en jackpot. I alla fall i mina ögon. Och nog i andras också för det är sällan man hinner sy en förrän den fått ett nytt hem och bättre betyg än så kan ens skapande inte få.



Och glada är dom!


Ett helt gäng med glimten i ögat. 


Ny vecka och ny måndag. Syrummet kallar som vanligt och just denna måndag är det ovanligt strukturerat och upplagt för dagens arbete. Inte ofta det sker men skönt när det händer. Då behöver man inte lägga så mycket tid på att fundera på vad man ska göra i nästa steg.
Och så är det ju Visa och Berätta Måndag hos Eva bambi där man får länka sin blogg och dela med sig och få sig tilldelat en massa blogginspiration. Må så gott!

måndag 14 september 2015

När något måste ut

Jag har ganska många gånger skrivit om hur de där idéerna dyker upp i skallen på mig men jag har kanske aldrig erkänt hur hur jag kan bete mig när idén har fått fäste. Ett ord: otålig!!!! Idén snurrar dag och natt och jag hinner sy den 22 gånger i huvudet innan jag till slut kommer ner i syrummet och kan börja sy på riktigt.
Denna gången var det ett nytt mönster på en necessär som helt plötsligt tog form och i helgen blev den förverkligad.
Som så ofta så börjar det med en VÄLDIGT grov skiss. Mått och tankar måste kladdas ner fortast möjligt och då ser det ut så här.


Nu är jag på gång och i detta skedet vill jag att det ska gå snabbt. Jag är ju själv så himla nyfiken på att se resultatet, men det är också här det lätt kan gå fel för att man är så otålig.


Tadaaaa. Så här blev den. Framsidan mäter ca 13 x 19 cm och i och med de avsydda hörnen både "uppe och nere" så känns den himla rymlig.



På det stora hela är jag nöjd med prototypen på denna nya modell. Men som vanligt finns det alltid något man vill ändra och förbättra. det enda jag kan säga med säkerhet är att det kommer att bli många fler av denna modell.


Och trots att bloggen blir lite dåligt uppdaterad så är det låååångt ifrån lugnt i syrummet. Det sys mycket och hela tiden men för det mesta är det samma grejer men jag har ändå lovat mig själv att skriva oftare och lägga in bilder på allt.

Och så har det ju hänt en annan rolig grej sedan sist - jag har klarat mitt mc-kort!!!!! Tänk att man vid 42 års ålder kan känna sig som 18 år igen när man står där på uppkörningsdagen och tror att hela världen går under om man inte klarar det. Men nu äntligen har en 26 år gammal dröm gått i uppfyllelse och jag kan ta min Pärla och köra en runda helt själv, vilket naturligtvis känns ganska ovant så här i början. Man är ju så van vid att man har någon bakom sig som ska hjälpa och lära och nu ska man helt plötsligt ta alla beslut själv.


Måndag och syrummet väntar men vill passa på att länka till bambisyr-evaj.blogspot.se/ och hennes fina blogg. Varje måndag har hon Visa och Berätta Måndag på sin blogg och dit ska du klicka dig och kolla in all fin inspiration det bjuds på. Må så gott!