söndag 31 maj 2015

Mors dag

Idag är det alla vi mammors dag.

GRATTIS TILL OSS!!!!!!


Må så gott!

torsdag 21 maj 2015

Necessärer modell större

Fick för mig att sy två necessärer i lite större modell igen. De är sydda i oblekt linnetyg och som vanligt fodrade i textilvaxduk. På dessa två provade jag sy vissa moment lite annorlunda och jag blev så nöjd med båda två. Som jag skrev till en sykompis - vissa saker skulle jag helst aldrig lämna ifrån mig. Men hur hade det sett ut här hemma då? Nej detta är egentligen bättre för då får jag bara sy mer och mer och mer.


Underbara broderier med modeller från 50-talet.


Detta är en favorit i repris. Gillar det där med applikationer i allmänhet och dessa underbara blomapplikationer i synnerhet. Jag har förstorat och förminskat dessa blommor i alla storlekar så jag alltid har ett mönster i rätt storlek att tillgå. 



Det var allt från LoNiPes syrum för denna gång. Men det kommer mera, var så säkra. 
Må så gott!

torsdag 14 maj 2015

Några bagar

Eller vad man nu ska kalla dem. Tanken är att det ska vara enkla tygkassar som man slänger med sig det viktigaste i när man ska till stranden, eller åka och äta glass eller kanske gå på någon marknad. 
Dessa som jag visar nu är provmodeller och jag har p g a dessa nu bestämt vilka två sorters mönster jag ska använda. Tror jag. Måste bara iväg till tygaffären och köpa mer tyg så jag kan fortsätta produktionen.

Den på första bilden har lagom långa handtag för att variera om man vill bära den i handen eller hänga den på axeln. De andra två har bara korta handtag.





Och så var jag tvungen att sy en bamburingsväska till. Både tygvalet och broderiet till denna har funnits i mitt huvud en längre tid och nu fick den bli verklighet. Tyvärr verkar jag dock vara ganska ensam om att gilla denna modell på väska/kasse, så jag kommer nog att ha ett antal att slita upp genom åren.


Och idag är det röd dag och hela familjen är hemma. Vädergudarna har lovat att hålla sig i kragen så kanske, kanske kan det bli en liten mc-runda. Må så gott!


måndag 11 maj 2015

Aldrig bara en!!

Nej som ni nog redan förstått i den här bloggen så sys det MYCKET SÄLLAN bara en av något. Och dessa förkläde är inget undantag - det blev fyra.
Hittade både ett enkelt och bra mönster och tyger som bara skrek till mig hur bra de skulle passa till förkläde. Så det var bara att sätta igång och jag kan nog direkt erkänna att jag har INTE sytt mitt sista förkläde. Det gav helt klart mersmak.

Först ett i grönt linnétyg med en småblommig volang längst ner.


Rött och vitt är aldrig fel. Påminner i alla fall mig väldigt mycket om hemkunskapen i skolan. 


Fick bli en ficka i rött linnétyg med ett sött band påsytt.

Jag har använt 25 mm brett bomullsband till nackbandet och så två d-ringar så man enkelt kan justera längden.



Här är ett i blå-vit randigt tyg och med en ficka som är klippt 
av ett par gamla jeans.


Och så ett i svart madrasstyg. Just detta tyg fanns även i rött, blått och grått och det var väldigt svårt att välja mellan dem. Skulle vilja haft en meter av varje.


Här blev det en ficka i svart linnétyg.


På samtliga förkläde har jag sytt knytbanden i samma tyg som själva förklädet. Och som sagt väldigt roliga att sy. Så nu kan nog alla mina nära och kära räkna med förkläde i kommande presenter.

En underbar vårmåndag har vi haft och den kan man passa på att fira genom att länka till Eva J/Bambisyr och Visa och berätta måndag som hon har på sin blogg. Mycket fint syr hon, den där Eva och många fina länkar finns att titta in på. Må så gott!


måndag 4 maj 2015

Rörigt men roligt

Mitt syrum ser ut som hela mitt huvud känns - rörigt!!!
En del uppdrag, massor av olika saker jag vill prova att sy och så mina duktiga återförsäljare som säljer bra och behöver ha påfyllt. Titta på bilderna så förstår ni.
På översta bilden ligger ett par byxor som ska läggas upp, en handduk som är beställd, en balklänning som ska fixas, några klädnypspåsar är tillklippta och så har jag börjat brodera en del husbils-och husvagnshanddukar. Det är ju den säsongen igen.


Och på det andra bordet ligger en kavaj som ska kortas i ärmen, under den ett förkläde som är tillklippt och där bak syns en ny typ av necessär som jag hade lust att provsy. Ja ni ser ju själva - rörigt!!! Men roligt.


Och här ser ni necessären färdig. Den har vaxat tyg på utsidan och är fodrad med textilvaxduk på insidan. Denna modellen har lite höjd och är tänkt till stående flaskor. Kanske den också kan funka på t ex en camping när man ska gå och duscha i de gemensamma duscharna och man vill ha lite smått och gott med sig utan att behöva visa hela campingen.


Den är sydd och uppsprätt en gång innan jag fick det som jag ville ha det. Och det finns fortfarande saker att klura på innan den blir EXAKT som jag tänkt mig.


Idag är det måndag och jag har broderat dom där klädnypspåsarna som ni såg tillklippta på översta bilden och imorgon ska dom sys ihop. Och i maskinen just nu broderas det diskhanddukar för fullt. Ingen rast och ingen ro.
Och så en länk till bambisyr-evaj och hennes Visa och Berätta Måndag. Hon visar massor av fina stjärnor idag och lite senare ikväll ska jag krypa upp i soffan med datorn och kolla in alla som länkat sina bloggar. Må så gott!