måndag 23 juni 2014

Tänkvärt

Idag har jag bara en tavla att visa er. Anledningen är MASSPRODUKTION. Jag äter, sover och drömmer brödkorgar just nu. Två sorters brödkorgar syr jag till marknaden i sommar och det tar sin tid att komponera tyger, klippa och pressa på vliseline. Mitt mål är att ALLT till marknaden ska vara klart innan nästa fredag är här. Då går nämligen älskade maken på semester och när han är hemma vill jag inte sitta i källaren och tråkla.
Så här kommer en tavla med lite tänkvärda ord som en syvän stygnsatt till mig.


Snart kommer denna blogg vara fullproppad av bilder på brödkorgar och kladdmajor. Tills dess - må så gott!

måndag 16 juni 2014

Några fler

Jag är tveksam om lagret på stickförvaringar räcker så idag sydde jag några till. De till strumpstickor har ni sett innan men denna gång är dom sydda i gult - solens färg.



Sen var jag tvungen att prova sy en slags förvaring till långa stickor. Dessa vinner dock inte något designpris utan är bara sydda för ren förvaring. Ibland tar fantasin slut.


Måndag igen och trots sommar och sol så kör EVA Visa  och Berätta måndag på sin fina blogg. Gå in dit och njut av hennes kreativitet och kolla in länkarna till många fina bloggar. Må så gott!


torsdag 12 juni 2014

Jäsdukar

Ett kök som inte har speciella handdukar att jäsa sina godsaker under är inte ett komplett kök, eller? Jo det är det naturligtvis! Men det är skönt att ha de där jäsdukarna som BARA används till baket och som man vet inte varit ute på andra äventyr. Detta är mina bidrag till världens behov av jäsdukar.



Vill man skoja till det lite kan man välja denna variant. Farsan har ju visserligen också bak men det är nog inte så vanligt att han använder det där med jäsdukar. Förutfattad mening!



Idag ska jag faktiskt själv ta och baka något gott till kvällskaffet. Tyvärr behövs det inte någon jäsduk till det, det blir alldeles för kladdigt (ska bli kärleksmums). Så jag får väl spara dessa till sommarmarknaden (som säkert börjar bli ganska tjatig för er) och se om de hittar nya bakglada ägare. Må så gott!




måndag 9 juni 2014

Lite andra nyckelband

Det där med nyckelband var ju snabb och roligt att sy tack vare den enkla klämanordningen till själva nyckelringen. Så fantasin tog fart på nytt och så blev det några nyckelband med påsydda tyger.





Så broderade jag några som hyllning till världens bästa mammor och pappor.


En måndag med strålande sol och jag har äntligen något att Visa och Berätta på bambisyr-evaj:s fina blogg. 
Klicka in dig där och låt dig inspireras av allt fint Eva syr och alla bloggar som länkar dit. Nu blir det en kopp kaffe i solen. Må så gott!

söndag 8 juni 2014

En och annan snuttefilt

Dessa snuttefiltar har legat tillklippta sedan senvintern. Det var dessa jag höll på med när maskinen bestämde sig för att bli sjuk. De stoppades ner i en påse och var menade att komma fram och bli färdiga så fort maskinen kom hem. Men de fick tydligen ligga lite längre än så. Hur som helst så är de färdiga nu och lagret är fyllt även med snuttefiltar.

Peter Rabbit och hans vänner är underbara

Och de underbara Mirandanallarna går inte att motstå



Förpackade och klara

Min armbåge känns bättre och bättre och jag håller tummar och tår att det ska fortsätta på rätt håll. Men så har jag blivit mycket bättre på att jobba i korta pass och pausa/stretcha ofta. Idag ska jag ta upp en hög färdigbroderade jäshanddukar och klippa trådar i solen=nytta med nöje. Ikväll bär det av till riduppvisning på dotterns ridskola och på fredag är det skolavslutning. Var i hela friden tar tiden vägen?  Må så gott!


torsdag 5 juni 2014

En annan sorts nålar

Det är inte snällt att visa denna bild kanske men den förklarar min dåliga bloggaktivitet på ett bra sätt.


En MYCKET envis tennisarmbåge håller på att få sin behandling och denna gång kommer jag inte ge mig förrän den är läkt. Och det vet jag att min sjukgymnast inte heller kommer att göra, för är tennisarmbågen envis så är hon envisare har jag märkt. Hon ser nog tyvärr mer av mig än jag vill erkänna själv och sist fick jag stora pekfingret att jag ska ta det lugnt. OM jag överhuvudtaget ska vara i syrummet så är det i 20-minuterspass och sen ska armen vila i 10 minuter och det ska blandas med övningar och stretch. Och det är bara att lyda för nu vill jag verkligen blir frisk i den där böjleden.

Men ideérna finns och jag skapar i lagom doser om dagarna. Det kommer att komma bilder vilken dag som helst och jag hoppas ni har tålamod och ork att vänta ut mig och min armbåge. Må så gott.