måndag 25 november 2013

Visa och berätta

Eva som har http://bambisyr-evaj.blogspot.se/ har Visa o berätta måndag. En fin blogg med mycket att titta på och många bra tips och ideér. Där vill jag gärna dela min blogg så att fler hittar in här till mig för besök är ju alltid trevligt. Scrolla ner så ser ni hur min senaste syvecka varit.
Må så gott!

Juliga kladdmajor

Kladdmajor är faktiskt väldigt populär på mitt bord när jag är ute på marknad. Fick ju därför sy upp några nya till årets marknader och nedan vill jag visa de modeller jag syr till jul. Jag vill dock varna känsliga läsare för dåliga bilder. Jag brukar fotografera de flesta alster på uterummet för det är så bra, mjukt ljus därute., men denna kväll hann det bli mörkt och sedan skulle jag packa ner dem inför marknaden så det fick bli dåliga blixljusbilder.





Minsann sålde jag slut på alla också så jag får sparka igång symaskinen lite till innan nästa julmarknad. Men som jag skrev innan - trevliga bekymmer.
Må så gott.



söndag 24 november 2013

Julmarknad

En är avklarad och två är kvar... julmarknader för min del i år alltså. Dessutom fick jag ett trevligt erbjudande på ytterligare en idag men tyvärr krockar det i datum så den får jag hoppa över i år. Men OJ OJ OJ vad det är roligt att stå på marknad och sälja sina alster. Inte bara för pengarnas skull utan för den uppskattning som man får av dem som besöker ens bord. Jag är så otroligt ödmjuk för människor som kan säga vänliga ord och ge beröm åt lilla mig som dom inte känner ett dugg, för att de tycker att jag har fina saker att sälja och talar om det för mig. Till alla dessa människor (för de var faktiskt en del igår) vill jag säga TACK!!! Det gör att man får blodad tand och genast börjar fundera på nya alster till nästa års marknader.


Marknaden var i hembygdsföreningens lokaler så allt vårt nytillverkade fick trängas bland allt gammalt vilket gav det hela en intressant touch. Först blev jag lite besviken när jag fick reda på att de skulle testa att ha utställare i källaren också (vilket det inte varit dom andra åren) och att jag hade fått mitt bord där nere, men av resultatet att döma verkar det som de flesta hittade ner till oss under jorden också.


Nu blir det till att sy upp några fler saker som FAKTISKT tog slut och sen ladda för den 7-8 december då nästa marknad är. Hej hopp, vilka roliga bekymmer.
Må så gott.

onsdag 20 november 2013

Brödkorgar

Här har vi honom, den lille grisen. Pepparkaksgrisen var ett broderi som skulle hamna på brödkorgar! Och då förstår ni min ledtråd med "användbar i köket för goda stunder". Dessa brödkorgar kan man ju fylla med hur mycket gott som helst. De har fyrkantiga bottnar på ca 18 x 18 cm och är ca 15 cm höga.


En variant i vitt och rött med strumbyxetomtar.


Det har hunnit bli tre av varje som får hänga med till marknaden på lördag.


Symaskinerna har gått varma efter att jag lyckats hitta sylusten igen efter katastrofhelgen för några veckor sedan. Men en av mina levnadsregler här i livet är: har du inte varit på botten så vet du inte hur det känns på toppen. Livet vill nog utsätta en för en del motgångar så att man verkligen kan glädjas när det flyter på. Så med julmusik (ja redan) på radion fortsätter jag bland tomtar och röda tyger och håller tummarna för att flytet ska hålla i sig. 
Må så gott.

söndag 17 november 2013

Ljus och värme

Ja det är väl vad vi behöver så här års - ljus och värme. Men eftersom jag varken har råd eller lust med en resa till värmen och ljuset, nöjer jag mig med att sy värmeljuskorgar. Dessa har kommit att bli ett populärt inslag på mitt marknadsbord och sporrar därför till att sys i varierande tyger och motiv. Jag tycker de passar lika bra framme på bordet som i skåpet man förvarar värmeljusen i och de är även en perfekt "gå-bort-present" då de är fyllda med 50 ljus och en matchande tändsticksask. Idén uppkom av den enkla anledning att jag INTE gillar förpackningarna som dessa små ljus säljs i. Ostadiga, svåra att öppna och så blir det skrövs överallt där man har dem.
Så här ser de ut som ska följa med på marknaden i Degeberga hembygdspark nu på lördag den 23 november mellan kl 11,00-17,00. Första gången jag ställer ut där - spännande!




En modell med antikljus och servetter finns också på mitt bord. Även denna funkar bra som present eller kan man fylla den och låta den ligga framme som en ljusförvaring.



Denna broderade pepparkaksgris är 10 cm lång och är en tjuvkik på vad som ska sys denna vecka som kommer. En ledtråd är: användbar i köket för goda stunder. Hm, fundera på den!


Har tyvärr inte tid att sitta ner längre nu, förberedelserna inför marknaden får fortsätta en stund till ikväll. Vet inte varför man alltid kommer på en massa i sista stund. Ja ja, kallas väl orutin kan jag tänka, men det bjuder jag på. Ha en skön höstvecka och må så gott.


söndag 3 november 2013

Okreativ helg

Om förra helgen var kreativ och mycket blev skapat så var denna precis TVÄRTOM! Den kan egentligen sammanfattas med denna bilden.


Det som kunde bråka i syrummet idag, bråkade verkligen. Inget flöde, ingen gnista och det som blev skapat åkte rakt ner i den här runda saken. Dock räddade sonen en värmeljuskorg som blev slängd. Han sydde om den på sitt vis och la värmeljus i den gav den till mormor och morfar. Han är riktigt finurlig med symaskinen En annan dag ska jag spotta i nävarna och ta nya tag, jag ska bara sura färdigt först. Alla som skapar på ett eller annat vis har sådana här dagar och då vet man att det bara är att stänga ner och gå därifrån. Ville bara dela min frustration med er. Jag återkommer med nya skapelser när min irritation lagt sig. Må så gott!