söndag 27 oktober 2013

Kreativ helg

Idag har jag vaknat utvilad efter att få sovit en extra timme och dagens aktiviteter har varit av det mest varierande slag. Jag har för första gången i mitt liv bytt takpannor, en hel del trasiga hittade vi när jag skulle hjälpa mannen att sota ur skorstenen (jag på taket och han i pannrummet) så det var bara att in på vinden och hitta några nya att lägga dit. Taket är från 1964 och har sett sina bästa dagar och dessutom börjar våra reservpannor ta slut, men jag hoppas, hoppas att det håller något år till. Pannrummet blev ju inte heller någon vacker syn efter sotarviskan så det var bara att ta fram stora dammsugaren och försöka få bort all sot som lagt sig som ett tunt lager nysnö överallt. Själva pannan fick också sig en rejäl genomrensning så nu kan vi börja elda för vintern när som helst.

Sen blev det syrummet!!!!! Multitasking även där, för samtidigt som jag sydde hjälpte jag sonen att skriva en sammanfattning om hjärtat som han har i läxa. Söndagen efter vi ställt om klockan tycker jag om, det känns som den är evighetslång och man får hur mycket som helst gjort. Titta bara här, alla mina tio hjärtan är klara.


Etiketter med "bruksanvisning" ska skrivas och så ska de förpackas i cellofanpåsar så är de redo att följa med till marknaderna.





Såhär blev ljuslyktorna som ni fick se som broderade tyglappar häromdagen. Jag fick ta fram en som jag sydde förra året och tjuvkika på. Sen flöt det på, fem par blev det. De är cirka 10 cm höga och lika breda i fyrkant fast de ser stora ut på bilden.


Glasen som jag använder som värmeljuskopp är ICA:s dricksglas (21 cl). Jag har köpt MÅÅÅÅNGA på den lokala affären och kassörskan börjar nu titta lite konstigt på mig. Hon tror väl att jag är världens fumligaste människa som har sönder dricksglas i parti och minut. Deras försäljningssiffror måste dock ha ökat markant sen jag fick denna idé.


Kvällarna hinner man inte mycket på men till nästa helg är tanken att det ska bli sytt en del kladdmajor med julmotiv och så ska värmeljuskorgarna sys ihop och fyllas. Minsann har jag nog fått rejäl glöd i flitens lampa. Nu håller jag bara tummarna att jag slipper sonens förkylning så jag kan hålla ångan uppe.
Må så gott!



lördag 26 oktober 2013

Hög hjärtverksamhet

Några är utklippta, några är färdigsydda och några är fortfarande som ideér i huvudet - mina hjärtan. Roliga som attan att sy men symaskinen och jag kommer inte riktigt överens på vissa punkter. Och detta för mig okontrollerat in på symaskinstillverkarens sida gång på gång och där sitter jag och drömmer om en annan maskin som ett barn som fått hem leksakstidningen inför jul. Samtidigt är jag envis och ska banne mig få maskinen att göra det jag vill. Hur som haver så blir det ändå hjärtan av det till slut.




Överallt ligger broderade tygbitar till andra projekt, detta ska bli värmeljuskorgar. Gäller att vara effektiv när man väl är i paradiset.


Dessa bitar ska bli små ljuslyktor. Ska bara komma ihåg hur det var jag sydde ihop dem.



En härlig lördag med mycket syrumstid och återvändande energi. Känns som det blir bra det här.
Må så gott!

måndag 21 oktober 2013

Visa och Berätta måndag

http://bambisyr-evaj.blogspot.se/ har en Visa och Berätta måndag på sin blogg och där vill jag gärna vara med och visa och berätta vad jag har åstadkommit under den gångna veckan. Gå in och kolla allt fint hon gör och visar på sin blogg, samt alla de andra som Visar och Berättar.

söndag 20 oktober 2013

Nu jäklar

Idag har det hänt..... jag har hittat sylusten och har sytt HEEELA eftermiddagen. Underbart!!! Och bara för det har jag knappt tid och lust att köra till jobbet imorgon. Nu får jag se till att hålla hårt i känslan och vara duktig att gå ner i syrummet och underhålla det lite varje kväll, för jag har inte tid att ligga på latsidan längre. Julmarknaderna kryper närmre för varje dag! Dessutom är det ju förbaskat roligt när man väl kommer igång igen, då vill man inte sluta. Idag har det även varit ett optimalt syväder - gråmulet och regn, så idag fick det vara slut på alla ursäkter.
Kolla, kolla, kolla!!!! Kreativt kaos och jag älskar när det ser ut så här i mitt syrum.



Sex nya sadelskydd fick se dagens ljus. En del ändringar och förbättringar under arbetets gång har gjort att jag blev supernöjd med dessa. Fick äntligen till det med kanterna och längden på resåren.


En ny idé - ett hjärta som är fyllt med körsbärskärnor som antingen kan värmas i mikron och läggas på en ömmande led, ryggslutet eller magen eller kan man lägga den i frysen för att vid behov kyla en bula/svullnad eller lindra huvudvärk. Hushållsvågen fick besöka syrummet så jag har ett hum om hur mycket det går i hjärtat. Kan ju vara bra att veta hur mycket körsbär jag ska äta under nästa körsbärssäsong, ha ha!


Så här blev det första hjärtat. Som alltid när man syr nåt första gången kommer man på saker man kan göra annorlunda till nästa gång. Alltid bra att ha något att ligga och grubbla över om man vaknar på natten. Det har testats i mikron och funkade utmärkt. Jag blev imponerad över hur länge det höll värmen. Fler ska helt klart sys och följa med på marknaderna. Kanske ett julklappstips?


Nu ska jag bläddra i en tygkatalog och se om jag hittar några mysiga tyger till hjärtproduktionen. Sen får det bli sängen och lyssna på regnet på rutan. Må så gott!

söndag 13 oktober 2013

Letar efter sylust


Flitens lampa lyser tyvärr inte så starkt nere från mitt syrum. Blir lite trött på mig själv att jag inte får fart på nål och tråd. Det börjar bli hög tid att få kreativiteten att flöda för jag har anmält mig till tre julmarknader i år. Nog för att lagret är ganska välfyllt redan men lilla jag är krävande också och vill gärna ha med MYCKET saker när jag ska iväg. Så snart går det inte att ligga på latsidan längre. Sen å andra sidan är det inte någon mening att tvinga fram något, då tappar man bara lusten ännu mer.
I brist på något nysytt kan jag ju visa er några näsduksfodral jag sydde för några år sedan i samband med insamlingen till bröstcancerforskningen. Fodralen sålde jag för 20 kr styck och pengarna lade jag i första bästa insamlingsbössa jag såg. Det var mitt lilla bidrag för att hjälpa forskningen hitta bot mot denna fruktansvärda åkomma.


Nu får det bli sängen denna söndagskväll där regnet öser ner och det blixtrar och dundrar utanför fönstret. Inte utan att man blir förundrad när man hör åska den 13 oktober. Jag håller kväll och hoppas att imorgon är dagen när energin och skaparlusten är tillbaka.

söndag 6 oktober 2013

URSÄKTA!!!!

Nu lovar jag bot och bättring. En blogg kan inte bedrivas med så här glesa inlägg så nu få jag skärpa till mig.
Jag vet själv vad jag tycker om bloggar som det inte finns något liv i så nu kommer det hända saker på denna framöver.
Till mitt försvar vill jag tala om att det varit en turbulent tid och att inom några veckor börjar ett helt annat liv som jag inte har en aning om hur det kommer att se ut i nuläget. Jag har sagt upp mig från mitt jobb efter en tid med orättvis behandling och jag tänker att det måste finnas en bättre tillvaro för mig någon annan stans. Jag har hoppat från klippan och får se var jag landar, nervöst och spännande.

Tankarna har därför inte varit så mycket bland nål och tråd men ideérna poppar likt förbaskat upp emellanåt och då måste de testas. Nu har jag provat sy cykelsadelskydd och det var riktigt roligt. Fyra stycken har det blivit än så länge och troligen blir det några till idag. Det känns som att sylusten börjar vakna till igen efter en tids dvala och då måste den bejakas.


Nu förstår ni var namnlappen satt som jag visade en sneak-peak på i förra inlägget. 


En liten samling som ska värma häcken är fotade på just......häcken.


En med alla sorters hjärtan. Mer färgglada tyger är inköpta och ska idag klippas. Konstigt att man ALDRIG anser sig ha tyger hemma när man kommer på ett nytt projekt. Eller är det bara en ursäkt för att få köra till tygaffären. Tror det.


Alla (utom det med turkos och vitprickig kant) har textilvaxduk på kanten och som undersida för att hindra det våta att tränga igenom. Ett lager värmande vadd är insytt emellan.


Förra helgen bjöd på strålande höstväder och kidsen kunde inte låta bli att göra vid sina pumpor som de fått av mormor och morfar. Den oranga färgen lyser upp fint i solen och på kvällen är de lagom skräckinjagande när de är tända med värmeljus.


Nä hä, då får ändan lyfta från stolen så det blir något gjort idag. Ha en skön söndag på er.