söndag 25 augusti 2013

Kladdmaja

Detta är en skapelse som har många namn, men jag kallar dem kladdmaja. Ni vet en sån där hållare med handduk man fäster runt handtaget på spisen och kan torka sina kladdiga fingrar på. Finessen är ju att handduken är avtagbar (kardborrefäste) för tvättning.
I mina öron klingar dock ordet kladdmaja väldigt negativt för det sa alltid mamma när man hade kladdat ner sig och det blev merjobb för henne. Lilla mamma kunde ju sytt en kladdmaja och satt runt halsen på mej:)
Dessa provsydde jag till första marknaden jag stod på för något år sedan och det visade sig att de faktiskt är ganska populära. Det svåra är att hitta lämpliga motiv till dem bara, tycker jag.
Försöker alltid få ihop lite olika färgkombinationer så det ska finnas att välja bland men ändå vara så neutralt så de kan passa i varje kvinnas (och för all del mans) kök.


Handduken är i storlek med en gästhandduk så de ska passa på de flesta spisar och inte bli för långa.



Här ser ni upphängningsanordningen. Handduken har påsydd kardborre så det är lätt att ta av den för tvätt.


Några fler motiv och färger. Dessa är färdigpackade och prisade för marknaden. Den skarpsynte ser att priset är 75 riksdaler.


Hoppas det finns någon som kan falla i smak annars tar jag gärna emot "specialbeställningar" om det är något annat motiv man önskar.
Till jul kommer det en hel hop med andra kladdmajor med massa olika julmotiv på. Men det tar vi då.
Ha en fortsatt skön söndag, den sista i augusti för i år.


onsdag 21 augusti 2013

Tavlor

Ännu en ny idé som testats - tavlor. De blev kanske lite större
(18 x 24 cm) än vad tanken var från början men det ska jag modifiera lite senare. Ville bara så gärna ha med tavlor till marknaden så nu får jag gilla läget.
Sen å andra sidan syns de ju bra i ett stånd så det gör kanske inte något att det blev lite galet.




Nu ner till maskinen igen som för dagen broderar ljuslyktor för fullt.
Må så gott!

söndag 18 augusti 2013

Mobilfodral

Här hos mig blir det aldrig sytt en av någonting, inte heller denna gång. Nu har det varit massproduktion av mobilfodral och dessa passar Iphone 4 och neråt i storlek. När jag började sy fodral en gång i tiden var inte telefonerna så stora som vissa "smartisar" är nu, istället får man gärna beställa fodral efter måtten på sin telefon om dessa inte passar.



Flirtar Lucky Luke med Smurfolina kanske???? Hon ser nöjd ut i alla fall.


Dessa modeller finns sedan tidigare. Alla ligger till försäljning i shoppen.


En produktiv helg till ända och imorgon börjar kidsen i skolan igen. Tiden rusar som vi alla vet och om bara 4 månader är det jullov.
Må så gott!

lördag 10 augusti 2013

Snuttefiltar

Huvudet är fullt av ideér men kroppen är tyvärr inte lika full med energi. Har dessutom jobbat första veckan efter semester och då är allt lite extra tungt. Dock måste jag försöka mobilisera kraft för den 1 september ska jag stå på Vittskövle byamarknad och då vill man ju ha lagret välfyllt.
Senaste idén som förverkligades är snuttefiltar. Köpte vit flanell som jag tvättade, sedan klippte jag till den i lagom stora snuttefiltar (ca 70 x 70 cm) och broderade något sött. Kanterna är overlockade med rundade hörn. Hade inte tyget tagit slut hade det blivit MÅNGA fler för dessa var kul att göra. Hoppas de alla får nya små ägare som vill gosa med dem.


Söta barnmotiv får man aldrig nog av.


Just nu försöker jag mig på att brodera några tavlor så nu, ner i syrummet och mata maskinen med tråd.
Ha en fortsatt skön helg på er.

torsdag 1 augusti 2013

Håll i er

Här kommer den utlovade bildkavalkaden på mina broderade diskhanddukar. Och jag kan ju säga att en och annan ligger det på "lagret". Man vill ju så gärna ha något för varje smak och av den anledningen så varierar motiven enormt. Grundprincipen är dock alltid densamma - det jag själv skulle kunna tänka mig att hänga upp i mitt kök.
Så varsågoda, hoppas det finns något som tilltalar er.









Jag broderar även "jäsdukar" som har blivit uppskattade. Denna idé ska utvecklas till mer än bröd och lussebulle-motiv om bara tiden räcker till.


Idag får dock maskinerna vila lite då vi har två bilars inre som SKRIKER på uppmärksamhet. Hittills i sommar har det varit på tok för varmt för att städa bilar men idag ska det KANSKE bli av. 
Må så gott!