söndag 24 mars 2013

Snart är det dax för det fria livet

Nu är det snart tid för att fira det fria livet på hjul. Snart, snart ska de rullas ut från sina vinterförvaringar och städas och fräschas upp och rulla ut på vägarna igen. Alltid kul med något nytt inför säsongen och diskhanddukar har vi ju alla nytta av (tyvärr).


Har även broderat några matchande wettexdukar.


För den som inte har husbil måste det ju finnas ett alternativ, så varsågoda. Detta ekipage är ju redan på väg till camping så vi andra får skynda, skynda.


Hoppas nu att Kung Bore snart packar sin resväska och far långt bort för nu är vi SÅÅÅÅ nöjda med hans besök för denna säsong och vill vi ha vår!!!!!!


söndag 17 mars 2013

Flaskpåsar

Det är ju som sagt snart påsk fast det är svårt att tro med denna envisa vinter. Hur som haver, ska man på kalas i påsk och vill ha något snyggt att stoppa vinflaskan i passar dessa flaskpåsar utmärkt. Så kul att äntligen sy i glada, fräscha färger. På den i mitten står det Häxvatten fast det är lite svårt att se på bilden.
Håll ut govänner, nu finns det hopp om en varmare tid. Eller i alla fall får vi intala oss det.

Resultatet

Här kommer en bild för er som undrar hur de där tygstyckena på golvet blev som upphängda gardiner. Voila....
Är riktigt nöjd med min nya turkosa köksvärld. 
Trodde väl att förändrarlusten i hemmet skulle stilla sig efter detta, men ack nej. När något blir bra ökar bara lusten att ta itu med något annat projekt. Ja ja får se om jag kan hitta någon bromsmedicin för denna åkomma annars ruinerar man väl sig.

Lite nya saker läggs till i shoppen efterhand som jag hinner ta bilder. Hoppas du tittar in där och hittar något fint du vill köpa.

Soliga men kalla hälsningar från mig

söndag 3 mars 2013

Ljuset

Ja ha, det räckte med att solen tittade fram en dag och så var förändrarlusten väckt, attans också. Med ljuset vill man ju ha in fräscha färger och lite nya piffiga detaljer. Än så länge har jag bara hittat gardintyget till nya panelgardiner i köket men det är en bra början och de piffiga detaljerna kan man hitta lite var stans efter hand. Tyget är nu styckat och så får vi se när man kan dra sig ner i syrummet och få dem färdiga. Dock INTE idag! Idag skiner som sagt solen och himlen är blå, detta måste man ta vara på.

En som dock tar de soliga dagarna med ro är vår katt, Pelle som istället njuter av värmen från TV-boxen. Och idag är den varm, först Vasaloppet och sen 5-milen för herrar....... Tror jag måste gå och strecha lite:)
Ha en fortsatt underbart solig söndag.

lördag 2 mars 2013

Snart påsk

Då är snart påsken här och då måste man ju sy lite hönor. Vet av erfarenhet att april kan vara nyckfull med alla sorters väder men för mig ger påsken hopp om varmare tider. Och så är det så roligt att börja sy och brodera med lite gladare färger.

Det har blivit två löpare med lite galna hönor och så några disktrasor som man med fördel kan stoppa i ett kuvert och skicka som påskkort till någon.