måndag 19 september 2016

Inte som jag tänkt

Denna helgen skulle jag starta julproduktionen men se så blev det inte. En rejäl förkylning har lagt både lördag och söndag i en suddig feberdimma. Idag är jag hemma från jobbet och försöker hitta kraft till den här utmattade kroppen.Hittar jag inte den någonstans kryper jag ner i sängen igen.
Jag kan i alla fall passa på att visa er några kuddar som jag sydde för några veckor sedan, det är lagom ansträngning.
Linne är ett fantastiskt material. Hade jag haft en himla massa pengar hade jag startat ett linneväveri och vävt linnetyger i en miljon underbara nyanser. Just denna gången har jag dock helt fastnat i den oblekta varianten - originalet - det ursprungliga. Och det har ju den stora fördelen att man kan smycka det hur mycket man vill.

Ett stort hjärta i mörkgrå vadmal att vila örat mot.


På denna blev det hjärtan på rad av underbara Tilda-tyger.


Tilda.... Alla dessa tyger som passar perfekt ihop och finns i massor av färgställningar


Ett rosa ullhjärta med en uppmaning att "vila en liten stund". Det ska man inte glömma - vila!


Sen var det en kudde till men jag och broderimaskinen talade inte samma språk den dagen så broderiet hamnade lite märkligt på tyget och senare hamnade hela tygstycket i papperskorgen. Så kan det gå ibland.
Idag måndag, om än en trött sådan, så vill jag vara med och länka till bambisyr och Visa och berätta måndag som hon har varje vecka på sin blogg. Nu kryper jag upp i soffan med datorn och kollar på alla länkar som kommer in där under dagen. Må så gott!

måndag 12 september 2016

Ajaj-kuddar

Man kan lindra värk på olika vis - värme eller kyla. Mina ajaj-kuddar är fyllda med körsbärskärnor som både tål att värmas i micron eller stoppas i frysen, vilket man nu föredrar.
Men de kan ha andra användningsområden också t.ex.som stresskudde. Just körsbärskärnor lever ju sitt eget liv och jag gillar att sitta och känna på ett hjärta eller en liten kvadrat för ro skull. Och man kan värma en lite kvadratisk ajaj-kudde lite lagom och lägga på en knipande bebismage. Och som någon skrev så kan man värma upp svårstuckna blodådror.
Återigen är det bara fantasin som sätter gränser, allt ligger hos användaren.







Kvadraterna är ca 13 x 13 cm och hjärtan ca 17 x 15 cm, lagom stora för att inte bli för tunga. Vilket är en annan fördel med körsbärskärnor - de väger inte lika mycket som vete. Kan tycka vissa vetevärmare blir i tyngsta laget.
Måndag och en länk till http://bambisyr-evaj.blogspot.se/ och hennes Visa och berätta måndag. Förstår inte hur den kvinnan hinner sy så mycket vackert - imponerad är jag! Kolla in hennes blogg och länkar till andra fina bloggar som kommer in under denna dagen. Må så gott!