fredag 31 juli 2015

Dom säger det är sommar

Usch vad tyst det är på min blogg. Men jag får skylla på den dåliga sommaren som gör att humöret och kreativiteten inte är på topp. Jag brukar som sagt ha syuppehåll under sommaren för att jag inte vill sitta nere i källaren när det är fint väder. I år har man dock vädret med sig men skaparglädjen är död för att jag och hela familjen blir så uppgiven när det blir så här dålig sommar. Tänk att människans kropp och knopp är så beroende av vädret.

Tidigt i juli försökte jag mig på att sy necessärer som är mer passande till herrar. Då får hjärnan ställa om helt och inte tänka så mycket på rysch och pysch utan lite mer rejäla doningar och grövre material. Än så länge har det bara blivit två men material är införskaffat och ideer finns för fler. Så jag är redo när sylusten dyker upp igen.

I konstskinn fodrar med textilvaxduk

Beige/svart möbeltyg fodrad med textilvaxduk

Sen kom grannen in och undrade om jag kunde sy en innerväska till en av hans packväskor på motorcykeln. Packväskan är av sådan modell så den går inte att plocka av från motorcykeln och med en innerväska blir det enklare att packa och så kan man lätt lyfta ur den och ta med den in på hotellrummet.
Jag sydde den av IKEAS grova tyg MINNA (så mycket jag har sytt av det tyget) och satte en grov dragkedja på hela ovansidan. Handtagen fick bli nylonremmar.
 



Den blev ganska rymlig och jag hoppas dom får en fin mc-tur och att jag hjälpt dem att förenkla packningsbestyren.
Idag är det tydligen ytterligare en grå och kylig dag på gång och vi har ännu inte en aning om vad vi ska hitta på. Men det ger sig väl. Må så gott!!

måndag 13 juli 2015

Lite nyskapande

Nu ska ni få se vad min hjärna har klurat med på sista tiden och som mina fingrar äntligen tagit sig tid till att skapa. Jag skrev ju i något tidigare inlägg att jag var sugen på att prova ett nytt mönster till kladdmajorna och nu har det äntligen hänt. Det tidigare mönstret som blir helt klart i broderibågen är inte fel det heller men det är ganska omständigt och kräver en himla massa klippande med applikationssaxen vilket gör att min arm protesterar. Och sen kan ju ett gammalt mönster faktiskt bli lite uttjatat också - alltid kul att testa något nytt och se om det kan intressera mina kunder.






















Alltså man får kanske inte skryta men jag blev så himla nöjd med dem!!! Tycker de blev enkla men ändå väldigt vackra. Handdukarna sitter fast med kardborre även på denna modell så man kan tvätta delarna var för sig. Och så får jag ju öva mig på att sy knapphål. Bara en sån sak.

Detta får bli mitt bidrag till denna veckas Visa och Berätta Måndag hos bambisyr-evaj.blogspot.se/. Gå in på hennes blogg och kolla in allt fint denna duktiga kvinna skapar. Och så passar ni på att kolla igenom alla bloggar som länkas dit. Må så gott!

måndag 6 juli 2015

Favorit i repris

Tiden i syrummet resulterar nästan i samma saker hela tiden men de går ju att ändra lite på tyger och detaljer och då blir det helt plötsligt ett helt annat resultat fast modellen är samma. Och hur som helst får man ju vara glad för att det jag tillverkar uppskattas så pass så jag får sy mer hela tiden. Tummen upp på det.

Så nu har jag några necessärer av den större modellen och några nyckelringar med nya texter att visa er. Tankeverksamheten är dock igång med att konstruera ett nytt mönster på kladdmajor så det ska jag snart ner i syrummet och testa. Håller tummarna att det blir som jag tänker mig.

Först tre olika necessärer i linnetyg. Undra vad det är med den sortens tyg som gör att man hela tiden vill sy mer så fort man håller det i sin hand? Resultatet blir alltid så fint.




Här har jag provat att skriva ut bilder på transferpapper och sedan stryka på tyg. Inte helt tokigt.


Och så till slut några nyckelringar med kärleksförklaringar. Har man hittat någon som man tycker är 
Världens bästa så ska man inte vänta en sekund med att visa eller tala om det för denna någon.


Måndag och jag kan för en gångs skull vara med och länka till bambisyr-evaj och hennes fina blogg. Vi brukar vara några stycken som länkar dit på hennes Visa och berätta måndag som hon har varje vecka. Ta med datorn eller surfplattan ut i sommaren och titta runt och låt dig inspireras. Nu tror jag minsann att jag längtar mig bort från värmen en stund och drar mig ner i svalkan i källaren. Må så gott!!