måndag 27 april 2015

Också några necessärer. Igen

Man kan tro att jag är en gammal lp-skiva som har hakat upp sig för mycket av det jag syr återkommer igen och igen och igen.
Men har man hittat något som säljer bra så får man sy fler. Och då blir ni också automatiskt matade med bilder på upprepningarna. Hoppas ni står ut.
Det roliga i kråksången är hur man kan förändra hela utseendet på t.ex necessärer bara man väljer olika tyg. Och just det där väljandet är det som gör hobbyn så fantastiskt rolig.

Fick önskemål om att sy lite större necessärer så det fick jag ju ge mig på att försöka. Den här randiga modellen är inte mer än 20 cm bred och ca 28 cm hög och ser ut som den kan välta vilken sekund som helst. Men det rättar väl upp sig så fort den fylls på med diverse bra-och-ha-grejjor.


En modell som jag gjort mönstret till själv som är ca 28 cm bred och 22 cm hög. Den är sydd i linnetyg med applikationer av de underbara blommorna från en quilttidning (som jag inte minns namnet på).


Och så den vanliga lilla modellen som är lagom att ha i handväskan. Även denna har jag räknat ut mönstret till själv. De underbara blixtlåsen med spets ger hela necessären ett härligt utseende.


Nytt i min necessärproduktion är att jag fodrar alla med textilvaxduk. Det är tåligt och ger lite extra stabilitet. 

Eva är hemma från solen och har en ny Visa och Berätta Måndag på sin blogg bambisyr-evaj.blogspot.se/. Jag länkar min blogg precis som många andra. Så vill man ha en given inspirationsstund så tittar man in hos Eva J/Bambisyr och kollar på hennes och alla andras fina bloggar. Må så gott!

lördag 25 april 2015

Diskhanddukar. Igen.

Ja jag kan ju så här mitt på lördagen passa på att visa er några diskhanddukar som blivit till den senaste veckan.
Dom där Töserna Andersson fick ju fart på sitt kombinerade café och gårdsbutik och sålde en del av det som jag lämnat bort till dom. Så det var bara till att starta upp lilla maskinen igen och låta nålen jobba. Mycket kärt besvär om ni frågar mig.

Och så här blev denna omgången av diskhanddukar. Som vanligt klickar du på bilden om du vill att den ska förstoras.



Underbart blåklintsbroderi

Sen är det något med våren och rosa som får livsandarna att vakna. Pastellfärgerna gör något speciellt med humöret.






Nästa projekt i syrummet är förkläden. Något jag aldrig har sytt. Men någon gång ska vara den första och jag har lyckats hitta ett mönster som jag tror ska funka. Kanske jag ska passa på att smita ner i syrummet medans mannen vilar bort huvudvärken. Ja, så får det nog bli. Må så gott!

måndag 20 april 2015

Vidareutveckling

Ni kommer kanske ihåg den där papperskorgen till bilen som jag sydde för ett tag sen? Den har vidareutvecklats till ett nytt användningsområde, nämligen en tvättklämspåse som är lätt att ta med ut till tvättlinan när man ska hänga tvätt.
Tanken är att jag ska sy några bilpapperskorgar också bara den berömda tiden vill räcka till. Tänk att vara arbetslös och klaga på att tiden inte räcker till, ja ja så kan det vara. Men nu dök den här idén upp och då var jag tvungen att testa om det funka.....och det gjorde det.

Kan ju säga att de rymmer en hel del tvättklämmor.






Måndag igen och ny Visa och Berätta hos Eva - bambisyr, jag länkar min blogg dit och passar samtidigt på att titta på alla andras fina bloggar. Må så gott!



fredag 17 april 2015

Retroväskor

Modellen är i alla fall retro men kanske inte alla tyger. Hur som helst så är modellen väldigt praktisk. Väskan rymmer hur mycket som helst och när man håller ihop handtagen så kan man inte se ner i den, dessutom är det enkelt att slänga upp den på armen så man får händerna fria.

Mönstret har jag hittat i boken Tildas hus och den är väldigt enkel att sy. Bamburingar är dock dyra så man får leta länge på nätet efter något prisvärt ställe att beställa ifrån.






Med detta inlägg vill jag passa på att länka till bloggen majasparadis och utmaningen hon kör varje månad - att man ska sy något ur någon bok man köpt, skriva om det på sin blogg och sedan länka till Maja. Man får inte glömma att skriva på Majas blogg så hon vet om att man varit med i utmaningen. 
I mars hade jag turen på min sida och fick ett brev från Maja med MÅNGA fina scraps. Kolla bara in.


De är så fina och de får ligga framme ett tag så jag kan klappa på dem och fundera på vad det ska bli av dem. 
Så tag dig i kragen och var med i denna roliga utmaning. Om inte annat så för att samvetet ska kännas lite lättare över alla böcker och annat vi köper till vår roliga hobby. Må så gott!


måndag 6 april 2015

En hel drös diskhanddukar

Ja ha, då har påsken kommit och gått. Och jag har varit trött och faktiskt bara latat mig. Jag har broderat och sytt en himla massa på sista tiden (och dessutom mot en deadline) och det har nog tagit på krafterna. Och så var jag dessutom så duktig så jag var iväg och lämnade blod på skärtorsdagen och det kan också sätta sina spår ett par dagar. Så påsken har gått i vilans tecken. Varken jag eller mannen har haft lust att hitta på något och ibland är det skönt så. All ledig tid behöver inte fyllas med aktiviteter, det kan räcka med att vara ledig också.
Men lite av allt jag har broderat vill jag ju visa er. Så här kommer nu en himla massa diskhanddukar, håll i er.












Ja jag sa ju det - en hel drös diskhanddukar. Så roliga att leta mönster till och sedan sy. 
Denna måndag - annan dag påsk länkar jag till bambisyr och Visa och berätta måndag som hon har på sin fina blogg. Hoppas jag kan inspirera och att ni följer länken och kollar in all inspiration som finns i vår fina bloggvärld. Må så gott!