fredag 28 juni 2013

Sakletande

Det är vansinnigt roligt att sy men det är om möjligt ännu roligare att leta/köpa saker till allt man vill sy. Det är liksom en sjuka (tror jag skrivit om det i ett tidigare inlägg) när man hittar en mönsterbok med fina motiv eller ett bra kap på någon auktionssajt så går det inte att låta bli att handla lite. För att inte tala om alla tygreor som finns överallt på nätet såhär i sommartid...... Man måste plocka fram all sin karaktär och stålsätta sig för att inte lägga familjens hela semesterkassa på allt fint som finns att köpa.
Idag låg ett efterlängtat kuvert från Butiken Annalunda med en mönsterbok och en överföringspenna som jag beställt. Maten blir nog lite försenad här hemma idag, måste bara få kolla lite.


Titta!!!! T o m tejpen på paketet är superfin. Slöjstjärtar i all sin prakt.


Och ett fynd till - 30 dockor DMC-garn. Är som en tavla med vackra färger. 
Jag har ju fått en idé i huvudet att jag ska börja brodera nu när semestern kommer. Broderier som i quiltkretsar kallas primitive stitchery (vet tyvärr ej vad det heter på svenska). Är så biten av dessa motiv och färger så jag bara måste testa. Och så kanske man kan ha något i händerna i solstolen, för inte kan man väl sitta sysslolös och bara njuta av ledigheten?



Och så var det ju det här med tygrea - inte bra för plånboken alls. Broarne hade väldigt många fina tyger till bra priser och kan man inte välja  får man ta många, visst? Det är nåt konstigt med tygsjukan, den går INTE att bota:)


Huvudet är fullt av ideér men man kan bara inte gå ner i källaren och sätta sig när det faktiskt är lite sommar hos oss. Får skriva ner allt så länge så jag inte glömmer bort allt jag kommer på.
Ha en trevlig helg allesammans!



fredag 21 juni 2013

Glad midsommar!!!

Vill passa på att önska er alla en glad midsommar med en bild på en jordgubbe som inte blev som han skulle men är likaväl en jordgubbe. Och så har vi det här i livet, fast inte alla blev som dom skulle så är dom likväl här på jorden med samma värde som alla andra.


Själv ska jag fira midsommar med en lättnad att min arm har blivit mycket bättre, att det bara är två veckor till semester och att livet för tillfället har en enklare stig att vandra på. Lycka är att kunna glädjas åt det lilla.
Ha en riktigt skön midsommarhelg.

söndag 9 juni 2013

Kuddar

Kan ni tänka er att en del av kuddarna har blivit klara!!!! De har ju fått ligga till sig en del i mitt syrum p g a en envis tennisarmbåge, men syr man korta stunder och pausar långa stunder så går det att sy utan alltför mycket värk. Så varsågoda, det är dessa jag tjatat om i flera inlägg.
Det har blivit mycket vita kuddar, men man kan sen å andra sidan variera motiven lite hur som helst och förhoppningsvis kan man ha dem lite varstans också.
Några med "tanketext" på.




De här underbara katterna är jag så förtjust i.



Sen fick det ju bli några fler svart-vita. Tycker det är maffiga kontraster.


Och så äntligen vågade jag mig på något annat än svart-vitt. En kudde i ljusblått linne med trädgårdsinspirerande motiv.


Och kan ni tänka.....det blev en röd kudde också i bara farten. Ännu mer trädgårdsinspiration men det är väl helt naturligt vid denna tiden på året??




Ja mina vänner, det var den stora kuddekavalkaden och nu är jag nog i ärlighetens namn ganska trött på kuddar. Eller rättare sagt jag kan inte sy fler för jag har inte någonstans att förvara dem:)
Ha en fortsatt skön söndag på er.



Utlottning

Bambi har en utlottning på sin fina blogg för att fira att hon haft över 200000 besökare på sin blogg sedan starten. 200000 det är inte illa det (och jag som är glad över mina 1100 men nånstans måste man börja). Och kan man dessutom vara med och vinna tyg så är det klart man delar med sig av länken, så varsågoda! http://bambisyr-evaj.blogspot.se/


lördag 1 juni 2013

Återanvändning

Har man barn har man mycket avlagda kläder (framförallt jeans) som man kan göra mycket roligt av. Här har sonens gamla jeans i stl 140 fått bli en väska. När det är sommar och man ska sticka ner till affären har man oftast inte några jackfickor att lägga plånbok, telefon och nycklar i och jag har länge saknat en smidig liten väska till detta ändamål. Väskan har varit färdig i tanken i ca 1 år men vägen från tanke till handling kan ibland vara mycket lång. Men tada...... såhär blev den i alla fall.


Axelremmen blev sådär lagom lång så man kan hänga den på axeln och låsa den med armen så man har båda händer fria när man ska shoppa. Och inget går ju upp mot tvåhandsshopping, eller hur?
Har en stor hög avlagda jeans så tanken kan nu vandra fritt och skapa nästa projekt:) Får se vad det blir härnäst i det som vi i syvärlden kallar DoReDo.
Må så gott denna soliga lördag.