tisdag 28 maj 2013

Man tröttnar tydligen aldrig

Det här med att sy necessärer tröttnar man av någon anledning aldrig på, fråga mig inte varför. Det är väl för att man kan sy ett helt projekt på en liten stund och variera den i all oändlighet. Här blev det fler i mitt nyuträknade mönster (obs! jag påstår inte att mönstret är mitt!) som är så kul att sy.
Här är en i Michael Millers underbara tyg med retrokänsla. Lite svårt att sy mindre saker i det bara, för man halshugger alla människor, tyvärr.


En i blått linnetyg med applikation med de underbara fruktdamerna. Denna fick bli modell lite större då bilden på damerna fick styra.


Man kan nästan höra måsens skrik och vågornas brus. Och sen det hon häller i glaset är ju inte heller helt fel en sommardag med baken i jordgubbarna.




Här kommer ett s k ufo (un finished projekt) som legat utklippt på sybordet i flera månader. För att nu slippa flytta det fler gånger så fick det äntligen komma under nålen. Resultatet blev bra men inte som huvudet hade räknat ut det från början. Det var tänkt att bli en necessär till schampo, duschtvål och annat större man drar med sig i en necessär och då skulle den vara lite längre och inte så hög i mina uträkningar. Ja, hur den blev ser ni ju - knubbig!! Men helt ok och ÄNTLIGEN klar. Sydd i jeans som tål lite hårdare tag.



Ja det var necessärskörden för denna gången och ni får nog stå ut med att det kommer en och annan framöver också. Tror ni man kan öppna necessäraffär? 
Må så gott denna tisdag mitt i veckan. 

torsdag 16 maj 2013

Så kan det gå

Det var inte tänkt att det skulle bli en till necessär, i alla fall inte nu. Men så rotade jag i skrapslådan efter något annat och hittade denna biten ihopsydd och klar (där den legat sedan 1993 då jag sydde en kudde av det) och färgerna tilltalar mig mycket så det gick inte att motstå necessärnerven. Bara att renskära och börja leta foder och välja färg på blixtlås - gött mos!


Ohoj, fodret är valt och ihoppressat med dubbelklistrande vadd. Dax att börja quilta, vilket jag ibland kan tycka är svårt om man har glömt att lätta på pressarfotstrycket. Men denna gången gick det bra.



Här syns fodret och blixtlåset har kommit i. Nu är det inte mycket kvar. Ska sy ihop sidorna och sedan klippa bort kvadrater där botten ska sys ihop.


Och här har vi minsann det färdiga resultatet. Blev lite större än den förra men det beror på att jag inte ville skära bort en massa i den fina biten jag hittade.


 Här tittar fodret fram i den gapande necessären. Tror minsann den rymmer en hel del.
Någon som har undringar eller vill veta mer om denna sorts necessär så maila mig.


Får väl se om jag kommer ihåg vad det var jag letade efter i skrapslådan nästa gång jag kommer ner i syrummet. Eller kanske jag hittar någon ny bortglömd skatt.
Må så gott.

söndag 12 maj 2013

Necessärer

Skulle ju sytt kuddarna klara MEEEN att sy necessärer är så otroligt roligt. Alla har vi våra egna uppfattningar om vad vi tycker är roligt och det är nog bara vi som lider av nål-och trådsjukan som förstår vad jag menar. Jag hoppas dock att ni andra uppskattar resultatet. Kuddarna och dess slutliga utseende är klart i mitt huvud så de ska "bara" sys ihop men min dåliga högerarm (har både nedre och övre tennisarmbåge) förbjuder mig att massproducera just nu.
Därför fick det idag bli lite färgkombinerande och måttfunderande över denna necessär istället (just det där med att klappa på fina tyger är en annan åkomma man lider av men det kan vi ta i ett annat inlägg).
Har sett denna modellen många gånger på nätet och LÄNGE varit sugen på att testsy och idag var dagen och tiden äntligen kommen.
Storleken är ca 20 x 20 cm och sydd utan mönster (som sagt bara en bild på nätet och en del funderande vid  spisen när jag lagade mat en kväll).



När jag ändå är igång passar jag på att visa er bilder på andra necessärer i min necessärkarriär. Det roliga är ju att man kan sy dem i hundra olika former och i vilket tyg man vill och dekorera dem efter vad lådorna i syrummet har att erbjuda. Just dessa nedan har kommit till i ett riktigt maskinbroderifrosseri.








Denna i det passande tyget för innehållet har ett foder i skarp rosa med vita prickar.








Och så hoppas vi att värmen håller i sig så att våren kan få fortsätta att bara vara underbar och efterlängtad.
Ha en bra vecka på er.



Länkar

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/6703969/?claim=p632agnfsrb">Följ min blogg med Bloglovin</a>
Försöker mig på det här med att länka bloggen till olika andra sociala medier, så detta inlägg är bara en del i detta. Har inte en aning om det kommer att funka men man måste i alla fall försöka.

torsdag 2 maj 2013

Den goda saken

Nu har det varit tyst på bloggen alldeles för länge för att det ska få kallas för en aktiv och intressant blogg - förlåt! Men det var det där med något annat som kom emellan.
Hittade dock denna bilden ikväll på ett gäng näsduksfodral som jag sytt med den välkända symbolen för alla kvinnors bröst på.
Tänk att kunna kombinera sitt intresse med ett gott ändamål. Dessa säljer jag och ger intäkten oavkortat till forskningen för bröstcancer, inga stora summor men alla bäckar små.
Har precis själv varit på min första mammografi och den ovissheten man känner när man i några dagar går och väntar på kuvertet med beskedet i är obeskrivlig. Ord som får plats på en enda rad kan förändra hela ens liv..... Detta är mitt sätt att bidra till att forskningen får in så mycket pengar som möjligt.


P.s Mitt besked var dock glädjande

Må så gott!